El primer carrer asfaltat de la història

M’ha semblat curiós saber que el primer carrer asfaltat de la història es trobava a la estatunidenca ciutat de Detroit.

La fotografia de l’esquerra va ser captada el 20 d’abril de 1909 a aquesta coneguda ciutat dels Estats Units, la de la dreta és la factoria Ford el 12 d’agost del 1908.

La ciutat era coneguda com la “Ciutat del motor” ja que a l’any 1886 Henry Ford hi va inventar el seu quadricicle motoritzat, s’hi va fundar la Cadillac, etc… i anys després va ser l’epicentre econòmic dels E.E.U.U. per les grans fortunes que generava l’industria automobilística.

Doncs bé, els industrials que fabricaven cotxes, els havien de provar. Les ciutats a l’època estaven connectades per carrers de grava, sorra seca o fangars quan plovia, i això feia malbé els automòbils. Moltes vegades, era necessari utilitzar cavalls per treure del fang als moderns automòbils.

Ford i companyia van decidir fer una prova pilot estenent una gruixuda capa de ciment sobre un tram de Woodward Av.

Poc a poc aquest invent es va anar estenent per la resta del país i per Europa.

Així doncs, aquesta es la imatge del primer tram de carrer asfaltat de la història!

Una cosa més, Cadillac és una marca que va rebre aquest nom en honor del fundador de Detroit, Antoine de Lamothe-Cadillac.

A causa de problemes racials i altres factors, la industria va anar desapareixent de la ciutat que actualment és una de les mes pobres i en estat d’abandonament dels E.E.U.U.

Us recomano aquest documental:
 “Requiem por Detroit

Bona tarda!!!

Feu un comentari