El pervers origen dels Corn Flakes de Kellogg’s

M’ha semblat curiós conèixer l’origen dels mítics cereals Corn Flakes de la factoria Kellogg’s.

Quants de nosaltres hem començat el dia amb aquest típic esmorzar creat pel Dr. John Harvey Kellogg?

John Harvey Kellogg va néixer a Tyrone, Nova York a l’any 1852 i desprès d’acabar els seus estudis a l’escola pública de Battle Creek va estudiar medicina i es va llicenciar a l’Escola Mèdica de la Universitat de Nova York.

El Dr. Kellogg era un metge, fanàtic religiós, que vivia seguint els preceptes de l’Església Adventista del Setè Dia. Va estar casat amb Ella Ervilla Eaton durant més de 40 anys i no va arribar a consumar mai el seu matrimoni, segons els seus propis escrits, per una abstinència lliurament escollida conforme als seus principis. El matrimoni, que vivia en domicilis separats va criar a més de 40 criatures, adoptant legalment a set d’elles.

A finals del segle XlX, el senyor Kellogg’s era el director del sanatori de Battle Creek. Defensor de la dieta vegetariana i de l’exercici, va idear una sèrie de cures pel que ell considerava les malalties del moment: l’estrenyiment i la masturbació, fent particular èmfasi en la nutrició, l’exercici físic i l’ús terapèutic dels ènemes.

Kellogg considerava que aquestes malalties estaven relacionades i que es devien a la manca de fermesa moral i a la manca de fibra en la dieta.
 L’amic receptava banys d’aigua freda, operacions quirúrgiques, i fins i tot ruixar amb àcid les parts toves per limitar impulsos sexuals o recomanar enfilar un fil de plata a través del prepuci per evitar qualsevol tipus d’erecció.

Junt amb el seu germà William, director administratiu del sanatori, es van centrar en la investigació per a la creació d’un aliment que guarís aquesta perniciosa debilitat humana.

Així que ell, la seva esposa i el seu germà, després de múltiples experiments a la cuina del sanatori van trobar la fórmula per produir uns cereals fàcilment digeribles.

El producte que buscaven va sorgir per casualitat quan els germans van deixar en repòs una quantitat de blat cuit i van trobar que, passada una estona, aquest havia modificat el seu aspecte. Van decidir passar-lo per uns corrons i torrar-lo obtenint així els lucratius flocs de blat de moro o corn flakes

I a resta és historia…

De tota manera a la seva obra “Tractament contra l’auto-abús i els seus efectes” podeu trobar més “xulades” que li venien al cap al senyor Kellogg, i tot per no masturbar-se.

En fi… us deixo a continuació un bonic anunci televisiu del 1963 d’aquests cereals, que tenen “suposadament” tan fantàstiques propietats …

 

2 comentaris a “El pervers origen dels Corn Flakes de Kellogg’s”

  1. Hi ha una peli , “The road to Wellville” (aquí “El balneario de Battle Creek”) d’Alan Parker i amb Anthony Hopkins, Bridget Fonda i Matthew Broderick que agafa aquesta història i la converteix en una història molt curiosa i divertida. Us la recomano.

    Respon

Feu un comentari